Тенденции в новогодишната заря
И тази година с наближаване на новогодишната нощ магазинните мрежи са препълнени с пиротехника. С всяка следваща година разнообразието от фойерверки е все по-голямо, а с нарастването на ефектите се покачва опасността от употребата им.
Празничните цветни взривове са неизменна част от всяка новогодишна нощ. Като всяко друго нещо те се развиват все повече и вече на пазара има достъпни фойерверки, които могат да предложат красиво светлинно шоу. Разновидностите са хиляди, дори има пиротехника посветена на любимите отбори „Левски“ и „ЦСКА“. И тази година най-търсени остават пиробатериите.
Противно на очакванията най-голяма заплаха за здравето и имуществото ни са пиратките и бенгалският огън. Модерните фойерверки имат добра защита и ако се спазват указанията им за употреба вероятността от нараняване е минимална. От друга страна обаче при пиратките са възможни грешки, които не могат да отнемат живот, но могат да причинят сериозни щети.
Бенгалският огън е най-опасен, заради високата температура, която достига огъня и заради факта, че най-често се употребява в затворени пространства.
Според законите в страната пиротехническите средства могат да се продават само в обекти със специално разрешение. В магазинната мрежа обаче е пълно с нелегитимни фойерверки, пиратки и малки експлозиви, за това експертите съветват да подбираме внимателно празничната заря, защото опасностите, които носи са много.


Александра Димова
28 Декември 2017 | 17:09
Тагове: заря, пиратки, пироефекти, магазини

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook