Дребните търговци пред предизвикателство в началото на 2018г.
Търговията на дребно запази стабилността си през изменалата година. Това отчете анкета публикувана от Националния статистически институт през декември 2017 . Според същото проучване в първото тримесечие на 2018г. се очаква спад в продажбите на дребния бизнес.
Кварталните магазинчета с препълнените лавици и тезгяхите са били основното място за пазаруване десетилетия наред.През 2018 година търговците на дребно са изправени пред конкуренцията на големите вериги магазини, но все макар и трудно още успяват да се задържат в бизнеса.
Потребителите споделят, че при избора на място, от което да пазаруват вземат предвид цена, възможност за избор, удобство, както и отношението на персонала.
Трудностите пред дребния бизнес представлява не само конкуренцията, но и от разликата между доставните цени за малки и за големи поръчки. Тя влияе върху цената, на която се предлагат стоките на клиентите.
От НСИ прогнозират и поредно поскъпване на стоките предлагани от дребните търговци. Собствениците на малки търговски обекти се надяват това да не изгони редовните им клиенти.


 
3 Януари 2018 | 17:50
Тагове: магазини, цени, конкуренция, търговия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook