Започна приемът в градините
Започна приемът в общинските детски градини. Документите ще се приемат до 30 април. Класирането ще се проведе от 1 до 15 май като най – важният критерий е настоящият и постоянен адрес на кандидатите. И тази година в определени детски градини местата няма да достигнат.
762 деца подлежат на записване в първа група на детските градини във Велико Търново. Само в първите два работни дни в детска градина „Слънце“ са подадени около 30 заявления. В детското заведение ще има една първа група, което означава, че максимум 35 деца ще бъдат приети.
По – принцип времето на подаване на заявления не е част от критериите за прием, но ако две деца са при равни други условия, ще бъде прието това, което е кандидатствало по – рано. В детската градина „Слънце“ местата всяка година не достигат, тъй като желаещите обикновено са двойно повече от капацитета на групата.
Останалите критерии са по – социални. Например –с предимство са децата, които имат брат или сестра в детската градина, близнаците, или тези, които имат родители студенти или са с един родител. Не е тайна, че определени детски градини в града са по – търсени от родителите и в тях местата не достигат, за сметка на това други остават с по – малко деца. Две детски градини в града имат капацитет да приемат повече малчугани, каза Албена Генчева.
Като цяло детските градини в града са много натоварени и няма как всички родители да бъдат удовлетворени, обясни още Албена Генчева. Заявления за кандидатстване се приемат до 30 април. Записването на новоприетите деца ще се извърши от 1 до 15 юни, а свободните места ще бъдат обявени на 16 юни в детските заведения и на сайта на Общината.


Десислава Колева
4 Януари 2018 | 16:19
Тагове: детски градини, прием, деца, документи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook