Балванският Хачико – кучето Бобчо
Като в познатия на всички сценарий на филма „Хачико“ в село Балван има куче на име Бобчо, което година след смъртта на стопанката си отказва да напусне дома си.
Хората от селото редовно го хранят, опитвали са се да му намерят и дом, но безуспешно, тъй като балванския Хачико настойчиво чака стопанката си пред къщата всеки ден от година насам.
Бобчо е на около 7 години. Няма порода, но очевидно има голямо сърце.
Преди година стопанката му Кера умира, от тогава Бобчо живее на улицата. Съседи казват, че най-вероятно наследниците на жената са го изхвърлили на улицата, той обаче упорито отказва да напусне дома си и прекарва всеки ден пред портите на опустелия дом и чака стопанката си.
Бобчо е дружелюбен и очевидно много верен. Всички в селото го познават и го хранят, когато имат възможност. Никой обаче не иска да го осинови.
Съдбата на балванския Хачико споделят хиляди кучета в България. Случаи на изхвърлени животни се регистрират всекидневно. Това, че те не напускат околията на домовете си, въпреки отношението на стопаните или неволите на съдбата, само доказва за пореден път, че с право ги наричаме най-добрите приятели на хората.


Александра Димова
5 Януари 2018 | 17:22
Тагове: Хачико, Бобчо, куче Балван

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook