Безплатни ваксини и кастрация за безстопанствени животни
Много добри резултати отбелязват след благотворителната си акция на Коледния базар „Приятели на животните“. За по-малко от месец, от продажби на сувенири и картички в къщичката си, доброволци събраха 5 630лв., които ще осигурят ваксини и талони за кастрация на кучетата от приюта в с. Шемшево и на безстопанствените животни по улиците на Велико Търново. За поредна година една от къщичките на Коледния базар предлагаше сувенири и картички, чиято продажба трупаше средства за благотворителни акции за бездомните животни в областта.
С 2 600лв. повече успяха да съберат тази година доброволците от организацията „Приятели на животните“.
Партньор в начинанието им тази година бяха децата от Средно училище „Вела Благоева“, които изработиха част от картичките, предлагани на благотворителния базар. 335лв пък са получили от ръководството на приюта в Разград и с тях вече са закупени ваксини за малките кучета.
Малко повече от 200лв. Пък ще получат доброволци от кв. Варуша, които лекуват и кастрират котките и кучетата в района, тъй като проблемът в популацията на безстопанствени животни в този район е голям. Държавния бюджет отпуска средства на приютите само за минимални количества храна, както и ваксини против бяс. Това обаче далеч не са единствените необходимости на животните, което прехвърля грижата за тях на отговорността и съвестта на граждани и доброволци.


Александра Димова
12 Януари 2018 | 18:08
Тагове: ваксини, кастрация, безстопанствени, приют

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook