Еврофинансиране за ефективно използване на ресурсите
Информационна среща за представяне на процедура „Подкрепа за пилотни и демонстрационни инициативи за ефективно използване на ресурсите“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" се проведе във Велико Търново. Целта на събитието е експерти да разяснят на бизнеса условията за кандидатсване.
Процедурата е насочена предимно към ефективно оползотворяване на отпадъците и намаляване на използваните суровини. По данни на Евростат българската икономика е на последно място в Европа по ефективност на ресурсите . Целта на процедурата е да се справи с ниската ресурсна ефективност на икономиката у нас. Бюджетът на мярката е 72млн.лева. Могат да кандидатстват фирми от сектор „Преработваща промишленост“
Минималният размер на помощта за всеки индивидуален проект е 200 000лв. Максималният размер зависи от вида на фирмата, за микро предприятия сумата е 500 000лв, за малки 1 000 000лв, а за средни 1 500 000лв. Информационните срещи целят да запознаят представителите на бизнеса с възможностите, които процедурата предлага. Експертите обясниха, че има интерес към изработката на този тип проекти.
Целта на процедурата е да се прилагат все повече иновативни технологии, които да подобрят ресурсната ефективност и да доведат до по-успешно оползотворяване на отпадъците и намаляване на използването на суровини.
По процедурата са сключени са 1739 договора като 1056 вече се изпълняват.
Над 550млн.лв са достигали до предприятия в страната до момента.


Десислава Колева
17 Януари 2018 | 17:52
Тагове: проекти, програма, кандидати

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook