Нов проект и нова надежда за бъдещето на бившата ледена пързалка
От 2015-та година в Министерството на младежта и спорта отлежава одобрения, но все още нефинансиран първоначален проект за територията на бившата ледена пързалка във Велико Търново, който е на стойност повече от 2 млн. лв. Тъй като теренът от години не се използва за друго, освен за сметище, от ръководството на „Спортни имоти“ работят върху нов, по-евтин проект, който да въведе пространството в експлоатация.
Около 700 000 лв. ще струват подобренията, според новия проект, който подготвят от общинското предприятие „Спортни имоти“. Крайният резултат след изпълнението на ремонтните дейности ще осигури нова тренировъчна база.
Основната идея е оформяне на футболна зона.
Според новия проект ледената пързалка трябва да се превърне във втори терен с изкуствено покритие. Идеята е бетонното легло на старото съоръжение да се запази, като му се оформи дренаж и разширение, за да послужи за основа на изкуствения терен.
Ще бъде изградена и подпорна стена от юг заедно с резервоар, което също изисква допълнителни средства. Общата стойност на проекта не е непосилна дори и за Общината, но Петко Павлов се надява на финансиране по програма на УЕФА. От нея от БФС ще получат средства в размер на над 3 млн.евро. До момента на отпускането им обаче се търсят и други източници на финансиране.


Александра Димова
23 Януари 2018 | 16:40
Тагове: ледена пързалка, проект, финансиране

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook