Проектът „Живот на килограм“ гостува във Велико Търново
Средното училище „Емилиян Станев” е единственото учебно заведение в областта, на което гостува мащабният проект „Живот на килограм“.
Екип от психодраматичната работилница в София ще се срещне с деветокласници от училището по покана на психолога Наталия Любенова, за да проведе с тях редица интерактивни обучения.
“Живот на килограм” е изцяло доброволен проект на софийската психодраматична работилница и е насочен към превенция на хранителните разстройства при ученици между 12 и 18 години.
Началото на кампанията поставят през 2016-та година с посещение в шест столични училища.
Заради успеха на психолозите и честотата на децата,страдащи от хранителни разстройства проектът придобива национален мащаб.
Училищния психолог на СУ „Емилиян Станев“ Наталия Любенова е възпитаник на създателите на кампанията.
Специалистите се срещат с учениците в рамките на три месеца, а през този месец лекциите в търновското учебно заведение ще бъдат две. Те са планирани под формата на игри и интерактивни начини на взаимодействие.
Според европейски психолози всяко 3-то дете на континента е предразположено към хранително разстройство, тъй като най-честия начин за потушаване на емоциите, особено в юношеска възраст е вкусната храна. Това е причината да се създаде такъв мащабен проект, чиято единствена цел е превенцията на заболяването.


Александра Димова
24 Януари 2018 | 16:52
Тагове: превенция, хранителни разстройства, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook