Близо два месеца няма кой да почисти товара на катасрофирал ТИР
На 12-ти декември турски ТИР се обърна на присовските завои, като целият му товар се изсипа на пътното платно. След инцидента нямаше пострадали, камионът е превозвал цитрусови плодове, които се бяха разпилели и покрили пътната настилка. Днес, месец и половина по-късно, районът около инцидента е потънал в боклука и касетките от катастрофиралата машина
На 12-ти декември хладилен камион с турска регистрация излязъл от пътното платно малко преди село Присово в посока София.
Причината за инцидента е несъобразена скорост, като машината е пропаднала в дерето частично, а ремаркето й е останало на пътното платно. Товарният автомобил е превозвал цитрусови плодове към Румъния. Месец и половина след инцидента край село Присово все още стотици пластмасови касетки покриват пространството около пътното платно. Задължението за поддръжката на републиканската пътна мрежа е на Агенция пътна инфраструктура.
След като наш екип се свърза с Областното пътно управление. Те са запознати с проблема, но отказаха среща и коментар по темата.


Александра Димова
29 Януари 2018 | 17:02
Тагове: ТИР, катастрофа, цитрусови плодове, боклуци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook