Трньори, родители и футболисти с искане за тренировъчни терени
Над 1000 подписа събраха феновете на „Етър“ по време на домакинствата на отбора в подкрепа на инициативата си за изграждане на тренировъчни терени за децата на Велико Търново.
Подписите ще бъдат предадени на представител на местната власт идния четвъртък, когато треньори, родители и малки футболисти ще се съберат пред паметника „Майка България“ с идеята да привлекат внимание върху каузата си.
Гражданска инициатива подготвят треньори, родители и малки футболисти. Те ще се съберат пред паметника „Майка България“ за да привлекат вниманието на местната власт, а причината - че вече второ десетилетие няма нито едно тренировъчно игрище във Велико Търново, подходящо да обслужи нуждите на детския и мъжкия отбор на „Етър“.
В момента, за да тренират, малките футболисти и техните родители са принудени всекидневно да пътуват до съседни села, където условията на терените изобщо не са добри, но пък Велико Търново не разполага с нито едно място, където да могат да се провеждат занятия с децата.
От години насам всеки, който заеме мястото на властта обещава да се погрижи за терените, казват инициаторите, но резултати все още няма. Виждат обаче, че дойде времето на стадион „Ивайло“ и смятат, че е време да се обърне внимание и на малките футболисти.
Годишно между 5 и 10 деца от детско-юношеската школа на „Етър“ биват привлечени от други отбори, предлагащи по-добри условия. Това, за което се борят и треньорите и родителите в каузата си е, да върнат времето, когато мъжкият „Етър“ се захранва с футболисти от родната школа, а не харчи пари да купува чужди играчи.
Искането е да се довърши започнатото от местната власт с възстановяването на Спортното училище, а именно – да се изгради тренировъчен терен в двора му.
Общината разполага с няколко проекта за изграждане на терени в града и в момента се работи по инвестирането и реализирането на плановете, срокове за това обаче – няма.
Инициаторите на подписката ще се съберат в четвъртък, 1-ви март, в 15ч. Пред паметника „Майка България“ и апелират всеки, съпричастен с каузата им, да я подкрепи с присъствието си.


Александра Димова
26 Февруари 2018 | 19:02
Тагове: терени, деца, футбол, тренировки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook