Общината тегли дългосрочен заем за ремонт на Спортното училище
Община Велико Търново тегли дългосрочен заем в размер на 805 768лв за да ремонтира Спортното училище. Обект на заема е реализацията на проект „Развитие на модерна образователна инфраструктура в град Велико Търново“. Проектът цели осигуряване на подходяща и рентабилна образователна инфраструктура, съвместима с бъдещите изисквания на населението и постигането на по-висок жизнен стандарт в град Велико Търново.
Източникът на финансиране ще бъде „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ” ЕАД, а дългът ще бъде обезпечен със собствени приходи на община Велико Търново.
Заемът ще се изплати в срок от 5 години, като месечната вноска ще бъде в размер малко над 13 000лв.
Средствата от заема ще представляват така нареченото „собствено участие“ в Европейски проект, в който са предвидени ремонтни дейности в няколко учебни заведения и детски градини в Община Велико Търново. Приоритетна ще бъде инвестицията в Спортното училище, тъй като в сградата му е поместено и още едно учебно заведение – СУ „Георги Раковски“.
Към Спортното училище има и общежитие, което в момента разполага с база от 96 легла. Учениците от отдалечени райони обаче са много повече и голяма част от тях не са настанени. Търновското Спортно училище е и единственото в страната, което не разполага със столова. С финансирането на проекта голяма част от проблемите на учебното заведение ще отпаднат, а условията за учениците ще бъдат значително по-добри.


Александра Димова
27 Февруари 2018 | 17:05
Тагове: Спортно училище, ремонт, база, заем, Община Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook