Тренировъчен терен в спортното училище до септември
Подписка с над 1500 подписа на великотърновци внесоха в общината искащите да бъде незабавно построен тренировъчен терен до Спортното училище. Близо 150 деца от школата на „Етър“, фенове, треньори и родители се събраха пред „Майка България“. „Позволете ни да тренираме на игрище „Трифон Иванов“, гласеше разпънат огромен транспарант. Подписката бе връчена на зам.-кмета на общината проф. Георги Камарашев.
Гражданската инициатива подеха фенове,треньори, родители и малки футболисти. Те се събраха пред паметника „Майка България“ за да привлекат вниманието на местната власт, а причината - че вече второ десетилетие няма нито едно тренировъчно игрище във Велико Търново, подходящо да обслужи нуждите на детския и мъжкия отбор на „Етър“.
В момента, за да тренират, малките футболисти и техните родители са принудени всекидневно да пътуват до съседни села, където условията на терените изобщо не са добри, но пък Велико Търново не разполага с нито едно място, където да могат да се провеждат занятия с децата.
Годишно между 5 и 10 деца от детско-юношеската школа на „Етър“ биват привлечени от други отбори, предлагащи по-добри условия. Малките футболисти обикалят нивите в близките села, за да тренират и играят. Нямат терени, нямат съблекални, нямат даже тоалетни или нормална екипировка, но въпреки това показват етърски дух и са неизменно първи.
Подписката прие зам. кмета проф. Георги Камарашев.
Паралелно се прави проектът и за игрище до стадион „Ивайло”. То ще бъде със стандартните размери 100х60 м. Цената му ще бъде около 350 000 лв. Водени са разговри с новоизбрания президент на БФС, че те ще финансират игрището до стадиона, но за момента срокове не са обявени. Кметът обаче пое ангажимент до началото на учебната година игрището до Спортното училище да е готово.


Александра Димова
2 Март 2018 | 18:02
Тагове: терени, тренировка, футбол, деца, подписка, "Етър"

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook