70 години великотърновски художници
През 2018 година се навършват 70 години от създаването на дружеството на Великотърновските художници - днес местно представителство на Съюза на българските художници. По този повод творците подредиха разнообразна експозиция в изложбени зали „Рафаел Михайлов“, която събира историята и творбите на автори, членували в организацията от създаването й до днес.
В изложбата участват както художници, започнали творческия си път още през 70-те години на миналия век, така и млади и креативни автори, които се включват активно в творческия живот на днешно Велико Търново.
Стремежът на организаторите е да обедини в една експозиционна площ творбите на няколко поколения търновски художници, да покаже богатото разнообразие от стилове и художествени концепции.
Изложбата събира 323 творби, създадени от 149 автори. Изключително цветни, разнообразни, класически и иновативни техники и материали проследяват изкуството на търновските творци в последните 70 години.
Една от целите на организаторите е издаването на каталог, в който творбите да бъдат публикувани.
Експозицията е подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ и ще остане там до 17-ти април, след което ще бъде представена и в Плевен и София.


Александра Димова
20 Март 2018 | 17:48
Тагове: изложба, юбилей, дружество, художници, творби

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook