Зов за помощ
Трансплантация на бъбрек е единствената надежда за 19-годишно момиче от село Първомайци. Екатерина има хронична бъбречна недостатъчност в последен стадий. Лекари от чужбина дават шанс за нейното възстановяване. Но за да замине и се подложи на операция близки и приятели на младото момиче трябва да съберат сума от 60 000 долара.
Страшната диагноза Екатерина разбира през 2015 година. Вече три години младото момиче ходи всяка седмица хемодиализа. От стреса и силните медикаменти тя има нарушена костна плътност. Съветът на лекарите е възможно най- скоро да бъде извършена трансплантация на бъбрек. Медиците в Турция предлагат кръстосано донорство, но е необходим млад донор до 30 години, а близките на Екатерина не могат да намерят такъв човек. От Германия и Беларус предлагат вариант на трупен донор. Тя е записана и чака да я извикат в някоя от клиниките.
Не само приятели и близки помагат на 19-годишната Екатерина. Жителите на горнооряховското село Първамайци организират редица благотворителни инициативи. Екатерина прекарва дните си у дома, грижейки се за домашните си любимци. Надява се да се излекува и да има възможност да пътува,
Едва 5000 лв. са събрани в момента от необходимата сума. Желаещите да помогнат на Екатерина могат да го направят на дарителските сметки :

Екатерина Михайлова Михайлова
IBAN BG59 UNCR 7000 1523 1886 50
BIC UNCRBGSF (в лева) и
IBAN BG05 UNCR 7000 1523 1886 52
BIC UNCRBGSF (в долари)


 
18 Април 2018 | 17:38
Тагове: момиче, хемодиализа, трансплантация, средства

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook