Най-добър млад шофьор на Велико Търново
По инициатива на местната структура на Съюза на българските автомобилисти и инструкторите от автошколите в града, днес се проведе състезанието „Най-добър млад шофьор на Велико Търново“. То е с изцяло обучителна цел, а в него участие взеха курсисти - кандидати за правоспособни водачи.
Целта на организаторите е да окажат контрол на собствената си работа, като проверят уменията на обучаващите се кандидати за шофьори.
Инициативата е регионална. Въпреки, че характерът й бе състезателен, организаторите няколко пъти подчертаха, че целта им е да насочат вниманието на курсистите към безопасността на движение, както и да проверят нивото на работата си. Велико Търново е на водещи места в статистиките за добри, млади шофьори, а причините според автоинструкторите са, че самите те влагат много в работата си и инициират подобни изяви за младите шофьори.
С днешното си състезание организаторите и участниците целят да затвърдят добрите си резултати.
Инцидентите на пътя зачестяват, правоспособните водачи стават все повече, но нивото им на подготовка се оказва все по-ниско, а подобни мероприятия насочват вниманието на всички към проблемите.
На самите курсисти им е трудно да се обучават в лошите условия, което допринася за войната по пътищата, категорични са експертите.
Въпреки това десетки млади шофьори, убедени в уменията си, се състезаваха във великотърновския маратон и станаха част от призива на инструкторите и членовете на СБА за повече внимание на пътя и най-вече по-добри условия.


Александра Димова
25 Април 2018 | 16:31
Тагове: шофьори, състезание, умения, водачи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook