Мъж преби и ограби 80-годишна жена от Златарица
В нощта на 24-ти срещу 25-ти април възрастна жена от Златарица е била жестоко пребита и ограбена. Извършителят е 30-годишният Георги, неин съсед, който освен нанесения жесток побой се е опитал и да изнасили жената. В момента тя е настанена с тежки наранявания в Областната болница във Велико Търново, без опасност за живота.
Малко след 21ч. във вторник се чука на вратата на 80-годишната Мария. Съседът й, около 30-годишен мъж, с криминално минало и по думите на близките й много пиян във фаталната вечер, нахлува в стаята при нея и иска назаем 5 лв. Когато обаче жената вади портмонето си, той вижда, че в него има още пари.
Докато бие Мария и се опитва да я насили, телефонът му звъни и той излиза от къщата, за да говори. В този момент жената успява да избяга и отива в къщата на сестра си. Викат спешна помощ и я откарват в областната болница във Велико Търново, а насилникът – изчезва безследно.
Обявен е за национално издирване. Теглил е пари от откраднатата дебитна карта на жената от Велико Търново, но след това следите му се изгубват. Насилникът се казва Георги, не е местен жител, но от години той, семейството му и още около 60 човека обитават незаконни постройки и се настаняват в изоставени къщи. Местните жители ги наричат „градешките цигани“. Заселват се в Златарица, защото местни фирми ги наемат незаконно като работници в дърводобива. Оказва се, че проблемите с тях са много и от години.
Оказва се, че нито държавата, нито институциите смятат проблема в Златарица за сериозен. И кметът и жителите на Златарица са в безизходица и живеят в страх.
Пострадалата Мария все още е в болницата и е в шок. Как ще се върне отново сама, в къщата си, в която все още има следи от инцидента - близките й не знаят. Насилникът й Георги все още се издирва.


Александра Димова
26 Април 2018 | 16:32
Тагове: Златарица, пребита жена, издирване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook