Малките музиканти на СУ „Емилиян Станев“ с награди и нови инициативи
СУ „Емилиян Станев“ е единственото учебно заведение в областта, което предлага на учениците обучение по музика. Малките музикални таланти, верни на избора си, за пореден път донесоха редица престижни награди от Международен конкурс за клавирно изкуство, а музикантите второкласници организираха и изнесоха концерт на хълма „Трапезица“.
Станимир Демирев преподава акордеон в СУ „Емилиян Станев“ вече много години. Разказва, че интересът към музиката не спада драстично, въпреки динамичния свят и различните интереси на децата. Доказателство за това са поредните успехи на неговите ученици, които се завърнаха с 5 призови места от Международния конкурс „Танцуващи клавиши“. Иван и Виктория от 2-ри клас са завоювали второто и третото място в 1-ва възрастова група. Сребърният и бронзовият медали от 2-рата група отново са били за талантите от „Емилиян Станев“ - Валентин Гавраилов и Маргарита Мирчева. Акордеонът е интересен инструмент за децата, разказва още Станимир Демирев, повечето от призьорите свирят едва от няколко месеца, но ентусиазмът и желанието им осигуряват успех.
И резултатите не закъсняват. Повечето от децата дори вече са твърдо решени музиката не само да остане част от живота им, а да стане и тяхна професия. Дни преди изявата си на сцената на конкурса, децата са сбъднали една своя голяма мечта и са били част от майсторския клас на известния акордеонист проф. Владимир Зубицки.


Александра Димова
30 Април 2018 | 16:41
Тагове: музиканти, акордеон, награди, инициативи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook