Започва 5-тото издание на конкурсът „Звукът на времето“
В петък започва 5-тото издание на конкурса за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“. Тази година конкурсът събира 300 млади певци и инструменталисти от България, Македония и Румъния във Велико Търново. Официалното откриване ще бъде на 4 май от 10:00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, а Гала концертът на лауреатите ще започне в 19:30ч. на 5 май в ДКС "Васил Левски".
Вече 5-та година великотърновските сцени през пролетта се огласят от таланта на участниците в „Звукът на времето“. И в това издание на конкурса участието ще бъде международно, а заедно с изпълненията на децата, в програмата организаторите са включили и други интересни, съпътстващи форуми и концерти. Три клавирни концерта ще бъдат изнесени по време на програмата - на проф. Борислава Танева, на Ангел Николов, носителят на статуетката „Grand Prix - Инструментал“ от миналогодишното издание и на доц. Александър Василенко. Ще бъде представено и песенното творчество на композитора Емил Струнджев. На 4 май е предвидена и изложба, посветена на 90 години от раждането на композитора проф. Александър Танев и кратък филм за живота му.
В наградния фонд са включени статуетки, медали, много подаръци за участниците от различни спонсори както и парични награди. Отличените изпълнители ще се представят в Гала концерта на 5-ти май, който ще започне в 19:30ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.


Александра Димова
2 Май 2018 | 17:04
Тагове: конкурс. музика, концерт, вокална, инструментална

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook