Толерантни ли сме на пътя?
Всяка година по пътищата се случват стотици инциденти между шофьори, велосипедисти и пешеходци. Голяма част от тях са заради на липсата на толерантност по пътищата, а други са вследствие на небрежност. Пропускайки да отчетем правото на другия често пъти се стига и до фатален завършек.
В динамичното ежедневие често пъти подценяваме човека в другия автомобил. Така караме малко опасно, а рискуваме много. Не малко са случаите, когато мислим, че отсрещната страна е длъжна да ни даде предимство. Мненията на шофьорите са противоречиви. Според тях не липсва толерантност на пътя, но тя не е достатъчна.
В забързаното всекидневие голяма част от пресичащите пешеходци забравят да се огледат, като често пъти небрежността им води до фатален край.
По последни данни страната ни се оказва на първо място в Европа по броя на загиналите на пътя. Негативната тенденция се задълбочава все повече. Само от началото на март жертвите от войната по пътищата са два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година.


 
12 Юни 2018 | 17:35
Тагове: пътища, пешеходци, водачи, инциденти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook