"GuitART festival” за втори път във Велико Търново
От тази вечер до 1-ви юли жителите и гостите на старопрестолния град ще имат възможността да се насладят на богата и разнообразна програма в рамките на Международен китарен фестивал GuitArt Festival. Той ще се проведе за втори път във Велико Търново със съдействието на програма „Изкуство и култура” на Община Велико Търново. Участие тази година освен музиканти от цяла България, учатие ще вземе македонецът Дамян Пейчиновски, както и един от най-вдъхновяващите съвременни френски китаристи- Джереми Джув, който за първи път посещава България.
Фестивалът започва тази вечер в 20ч. Планът на организаторите е да превърнат лапидариума на РИМ в сцена на музикалния празник, ако обаче времето не е благосклонно, домакин ще бъде Музей „Възраждане и учредително събрание“.
Тази вечер първи на сцената на фестивала ще излязат „Джипси джаз и КО“, чийто китарист е македонъц Дамян Пейчиновски. Негови партньори във формацията са Петър Койчев – китара, Любомир Толумбаджиев – цигулка и Влади Михайлов – бас. В събота сутрин Пейчиновски ще направи и уъркшоп за импровизациите на китара в различните стилове, отново в лапидариума.
Неделната вечер ще приключи със закриващ концерт на фламенко-фюжън бандата Дел Падре, чиито основател е Христо Коликов.
Като празник на хубавата музика описват организаторите „GuitART” фестивалът, и обещават, че програмата ще бъде изключително разнообразна и цветна.
Входът за всички концерти е безплатен.


Александра Димова
29 Юни 2018 | 15:23
Тагове: фестивал, китара, изпълнители, програма

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook