Народно читалище "7-ми юли“ Велико Търново празнува 10-ти рожден ден
Народно читалище „7-ми юли“ Велико Търново ще отбележи своята 10-та годишнина с празничен концерт. Датата, която са избрали от ръководството е тематична – 7-ми юли, а на сцената на летния театър в старата столица ще се изявят освен танцьорите от ансамбъл „Трапезица“ към читалището, така и редица техни приятели.
НЧ „7-ми юли“ е учредено преди 10 години от председателя му Николай Михайлов и негови приятели. След дълги години в различни творчески формации в града, те решават да създадат място, в което да развиват изкуството и таланта си и след като вече са завършили училище, тъй като школите по изкуствата са предназначени предимно за деца и младежи. Създаването и поддържането на такава културна институция обаче се оказва голямо предизвикателство.
Въпреки липсата на каквато и да било материална база и въпреки, че годишната субсидия, която получават младите възрожденци е в размер на 1,800 лв. Те не само не се отказват от идеята си, а напротив – имат сериозни планове за бъдещето.
Към днешна дата към читалището функционира ансамбъл „Трапезица“, който е камерен състав от няколко музиканти и певци под ръководството на Йордан Иларионов.
За да отбележат празника си членовете на читалището са избрали да представят своето творчество на сцената на Летния театър на 7-ми юли, от 19ч. Празничният им концерт ще споделят ВС „Таланти“, народният певец Илиян Йорданов, младата естрадна звезда Йордан Марков, както и фолклорна формация „Трапезица“ към читалището и младият поп певец Никола Чочев, който освен „звездата“ на читалището е и негов съучредител.


Александра Димова
29 Юни 2018 | 15:25
Тагове: читалище, "7-ми юли", концерт, участници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook