Улици в квартал "Чолаковци" под вода
За пореден път снощи след големия порой бяха наводнени улици в квартал „Чолаковци“. На места водата достигаше над 20 сантиметра. Придвижването беше трудно както за пешеходци, така и за автомобили. Рано тази сутрин от община Велико Търново са започнали почистване на шахтите и улиците в квартала.
След поредния дъжд във Велико Търново социалните мрежи „преляха“ от клипове и снимки на наводнени улици и кръстовища. Сред най-потърпевшите се оказаха жителите на квартал „Чолаковци“. Според тях проблемите са от изпълнението на проекта по инфраструктурата на улица „Рада войвода“ и перпендикулярната и улица преди около 2 години. Те твърдят, че шахтите не могат да поемат голямото количество вода и наноси от квартал “Пишмана“.
Потърсихме за становище директора на дирекция по ТСУ инж. Динко Кечев в община Велико Търново. Той твърди обаче, че работата по разчистването на тези улици е достатъчна сама по себе си и се надява, че при следващия порой там няма да има подобни проблеми.
Хората, живеещи на улица „Рада войвода“ смятат, че проблемът е в малкия дебит на канализационната мрежа и няма да се реши единствено с почистване улиците и шахтите след всеки пороен дъжд.


 
9 Юли 2018 | 17:26
Тагове: вода, порои, наводнение, Чолаковци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook