275 младежи ще тренират по проект муай-тай и мотокрос ендуро
275 деца и младежи на възраст от 15 до 29 години ще се включат в различни видове спортове на открито през следващите седмици във Великотърновска област. Организатор на спортните прояви по мотокрос, ендуро, колоездене, муай-тай и каране на ролери е неправителствената организация „Сикс спортс“, а финансирането е от Министерството на младежта и спорта.
Спортните прояви в областта ще продължат 5 месеци, а стойността на проекта е 35 183 лв. Координатор на инициативите е Биляна Първанова, а треньори са неколкократните републикански шампиони по муай-тай Димитър Марков и Илиян Чавдаров. Организаторът Георги Недев очерта ползите от популяризирането на различните видове спортове най-вече сред младите.
Георги Недев отбеляза, че целта на проекта е да се възпита у младите любов към спорта и запознаването им с някои не чак толкова популярни спортове като муай тай. Неколкократният шампион по тайландски бокс Димитър Марков ще запознае младежите, които ще се включат в тренировките с най- елементарните техники от този спорт, както и с неговата история и традиции.
Тъй като повечето от спортовете са екстремни – организаторите обещават да осигурят необходимата предварителна подготовка на участниците, както и подходяща екипировка. След приключване на проекта плануват изготвянето на специален видеоматериал, който ще бъде на 2 езика-български и английски.
Първото спортно събитие на открито ще се състои на 18 и 19 юли в парк Дружба във Велико Търново. В него ще бъдат включени и младежи в неравностойно положение.


 
11 Юли 2018 | 17:22
Тагове: муай-тай, мотокрос, проект, спорт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook