Танцьори от цял свят подписаха търновската фестивална книга
Най-атрактивното събитие във Велико Търново е Международният фолклорен фестивал, чието 21-во издание вече няколко вечери събира стотици туристи и великотърновци в Летния театър въпреки лошото време.
Днес участниците от 8-те държави гости на фестивала се събраха на среща с организаторите и представителите на Община Велико Търново, за да споделят впечатленията си и да напишат нещо в традиционната фестивална книга.
За пореден беше разлистена фестивалната книга и тазгодишните участници написаха „21-ва глава“ в съдържанието й. Главните герои в нея са участниците в тазгодишното издание на фоклорната приказка. Всички те носят изключително културно богатство, което озарява сцената на Летния театър вече няколко дни. 8 чуждестранни и 7 български ансамбъла се представят на фестивала тази година.
Участниците споделиха прекрасните си впечатления от красотата на града и представителите на всяка държава получиха сувенири – български кукли в традиционни носии, който да им напомня за емоциите и преживяванията във Велико Търново.
Концертните програми на държавите участници продължават всяка вечер, от 20ч. на сцената на Летен театър до 28-ми юли.


Александра Димова
25 Юли 2018 | 17:58
Тагове: фестивал, книга, концерт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook