Българската армия с нови попълнения
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Евтимов присъстваха на ритуала по присвояване на първо офицерско звание на курсантите на Националния военен университет “Васил Левски” и връчването на свидетелствата на кадетите на Професионалния сержантски колеж. Първенец на випуска е тазгодишния носител на наградата „3-ти март“ на Община Велико Търново - старши курсант Деница Иванова.
През настоящата учебна година завършват 113 курсанти от НВУ „Васил Левски”, обучавани по 16 военни специализации. Присвоява им се първо офицерско звание „лейтенант” и получават образователно-квалификационна степен „бакалавър” по военна и гражданска специалност.
44 кадети са випускниците от десетия випуск на Професионалния сержантски колеж, които ще получат свидетелства за професионална квалификация. Випуск 2018 „Ботевски“ е 140-ият поред от създаването на първото военно училище непосредствено след Освобождението на България.
Пагони, подаръци, премии и поздравления на завършващите на официалната церемония поднесоха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-министърът на вътрешните работи д-р Милко Бернер, ректорът на НВУ бригаден генерал Пламен Богданов и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Евтимов.


Александра Димова
27 Юли 2018 | 16:52
Тагове: НВУ "Васил Левски", церемония, първо офицерско звание, курсанти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook