Архитект от Канада прави благороден жест към великотърновци
Архитект от чужбина, който не успява да участва в международния конкурс за нов градски център „Ново сърце за Стария град“, прави благороден жест към великотърновци и към местната архитектурна гилдия. Разработката му не е била включена в обявената надпревара, поради пристигането й след обявения краен срок, въпреки това обаче канадският архитект я предоставя за участие в общата изложба, представяща всички проекти за терена на Старото военно училище.
Проектът на канадският архитект постъпва след изтичане на срока за подаване на предложения. Предвид условията и правилата на професионалното състезание, разработката на му не е допусната до конкурсната надпревара.
Въпреки това, чуждестранният участник се свърза с възложителя и предостави своята разработка на Община Велико Търново за участие в изложбата на всички 62 проекта и концепции за градоустройствено решение на територията на Старото военно училище. Така всеки желаещ ще може да се запознае и да почерпи опит и от визията на архитекта от Канада.
„Преди да бъдем архитекти, ние сме хора, вярваме в човечността и работим за обществените интереси. Искаме да направим нашите градове по-добри за живеене. Искаме да покажем как Велико Търново може да бъде един по-добър град“, споделя участникът.


Александра Димова
6 Август 2018 | 14:14
Тагове: архитект, Канада, проект, център, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook