В Община Лясковец се подписаха 8 договора за финансиране на проекти по Фонд за подкрепа на местни инициативи
На 7 август 2018 година за първи път в Община Лясковец се подписаха договори за финансиране на проекти до 3 хиляди лева от създадения Фонд за подкрепа на местни инициативи между Община Лясковец, Платформа „Агора”, чрез проект „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна” и от друга страна - Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Лясковец – Стражица”, като администратор на фонда.
Основният приоритет на Фонда е насочен към насърчаване участието на общността при решаването на местни проблеми, прилагане на общностни иновации и подобряване на средата и качеството на живот на общността.
На първата сесия за 2018 година бяха одобрени 9 проектни предложения на неправителствени организации, определени за извършване на общественополезна дейност, които допринасят за развитие на местната общност. Общият одобрен финансов ресурс е на стойност 20 809.00 лв., а срокът за реализация на инициативите е с продължителност 4 месеца.
Одобрените за финансиране проектни предложения са насочени към стимулиране на местното население в Община Лясковец да участва активно в разрешаването на значими за общността проблеми. Реализирането на проектните предложения ще осигури: озеленено и облагородено междублоково пространство в град Лясковец, чрез проектно предложение подадено от Сдружение на собствениците „Заедно”, трансформирано пространството в района на Музея на гурбетчийското градинарство, известно като „Ланджов двор”, с творби от проведен творчески пленер и задаването му като ново културно пространство в града, кореспондиращо тематично и смислово със съществуващия Музей, чрез проектно предложение подадено от Сдружение „Бъдеще за нас” и до подобряване на комуникацията между различните поколения, чрез организиране на редица събития от настоятелствата „Децата на град Лясковец при ДГ „Славейче”, „Радост”, и „Пчелица”, Сдружение „3Д” и Сдружение „Партньори за Лясковец”.


Александра Димова
8 Август 2018 | 16:31
Тагове: Лясковец, договори, подписване, финансиране

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook