Собственици на заведения срещу абсолютната забрана за тютюнопушене в заведенията
След като стана ясно,че депутатите обмислят въвеждане на закон за абсолютна забрана за тютюнопушене в заведенията, собственици на заведения от В.Търново застанаха твърдо срещу въвеждането . Според депутатите по-голяма част от хората не желаят да се пуши на обществени места тъй като е по-здравословно и хората които не пушат няма да бъдат излагани системно на дима от цигари. Според собствениците на заведения, бизнесът ще претърпи огромни загуби, ако забраната влезе в сила.
Ако забраната за тютюнопушене влезе в сила бизнесът ще претърпи големи загуби, твърдят собственици на заведения. По сега действащият закон преди години, собствениците бяха принудени да изградят отделни помещения, които изискаха сериозна инвестиция за собствена сметка. Ако бъде въведена забраната ще се окаже, че тези средства са били хвърлени на вятъра, твърдят от бранша.Най-трудно ще бъде през зимата, когато ще се налага цигарите да се пушат на вън на минусови температури. Тогава пушачите ще изберат да си стоят в къщи пред това да са в заведение без цигарен дим споделя Валентин Георгиев собственик на заведение
На същото мнение е и Берна Бедриева, която е от скоро в бранша, но смята, че не са ли създадени всички удобства необходими на клиентите те просто си тръгват.
Противоречиви са мненията на клиентите. Според някой този закон ще доведе до ограничаване на населението към тютюнопушене и спиране на вредният навик, а според други кафето без цигара е немислимо.
Въвеждането на закон за забрана на тютюнопушенето предизвика големи дебати и различни мнения сред депутатите някой от тях са на мнение , че сега действащият закон не се спазва и масово се пуши в заведенията. Чуха се и мнения, че след като не се спазва е редно да се отмени, това предизвика още по-силно настояване за въвеждането на закона за абсолютната забрана. Предстои ново обсъждане.


 
9 Август 2018 | 18:10
Тагове: тютюнопушене, заведения, забрана, закон

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook