Опасна детска площадка
Опасна детска площадка намираща се в междублоково пространство в зона Б във В.Търново предизвика недоволство на родители. Площадката е в непосредствена близост до пътното платно, а огражденията не са съобразени с размерите на децата, което създава предпоставка за възникване на инциденти.
Не отговаряща на всички условия за безопасност и сигурност, но иначе нова детска площадка, която радва децата с катерушка, пързалка и люлки, предизвика недоволство на родители.
Родителите се притесняват и от скитащи кучета, които използват площадката за обходни нужди, а опасенията им са да не възникнат зарази. Освен това огражденията са с големи отвори през които може да се провре и голям човек. Настилката е ударопоглъщаща, но вече оронена.
Детската площадка е част от поет изпълнителен ангажимент от страна на общината и от политиката за трайно подобряване на градската среда, заедно с условията за детски, игри спорт и отдих. На мястото е била извършена вече проверка и ще бъдат взети конкретни мерки-съобщиха от общината.


 
10 Август 2018 | 16:36
Тагове: площадка, поддръжка, настилка, ограждения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook