Във Велико Търново изграждат нова пътна връзка към два квартала и тренировъчно игрище за футбол
Два инфраструктурни проекта на Община Велико Търново получават финансиране от републиканския бюджет след разговори между кмета на Старата столица Даниел Панов и представители на изпълнителната власт. 2,5 милиона лева осигурява правителството за нов път към два квартала – „Бузлуджа” и „Зона В”, както и за тренировъчното футболно игрище до Спортното училище.
Новата пътна връзка ще осигури пряк достъп между жилищните комплекси „Бузлуджа” и „Зона В” и пътен възел „Качица”, като ще подобри транспортното обслужване на близо 30 000 жители на града.
Широчината на уличното платно ще е 14 метра, а строително-монтажните работи включват: подготовка на пътната основа с площ 13 500 квадратни метра, изграждане на бордюри и на 4500 квадратни метра тротоари, цялостно преасфалтиране и монтиране на ново улично осветление. Инвестицията е за 1,8 милиона лева.
Осигурени са средства за изграждането на тренировъчното футболно игрище до Спортното училище във Велико Търново. Инвестицията е за близо 700 000 лева и ще помогне за тренировъчния процес на близо 300 млади таланти от Велико Търново, Спортното училище и школата на ФК „Етър ВТ”.
Игрището ще бъде със стандартни размери, а тревното покритие ще е изкуствено. Монтирана ще бъде ограда от плетена мрежа с височина 6 метра. Предвижда се също изграждане на съвременна дренажна система, както и на обходна алея около терена.


Александра Димова
13 Август 2018 | 16:02
Тагове: пътна връзка, квартали, игрище, футбол, изграждане

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook