Фалшиви новини за ремонти на улици създават напрежение в Старо Търново
Фейсбук страници заляха с фалшиви новини за ремонтите на близо 40 улици в старата част на Велико Търново. От няколко дни в социалните мрежи се разпространяват снимки на една от калдаръмените улици в Старата столица с твърдението, че се унищожава калдъръма и настилката след ремонта ще бъде асфалт. Снимката е на ул. „Митрополит Панарет Рашев“, а от Общината реагираха веднага и обясниха, че тя е включена в мащабните ремонти за над 11 млн. лв., които текат от няколко месеца в града.

ВИДЕО
„Гръмката“ новина се оказва фалшива, защото никъде в града калдъръмена настилка не се сменя с асфалт, както се внушава с постовете.
Всяка от улиците с каменна настилка е разкопавана за подмяна на старите, изгнили и ръждясали водопроводи, които са на възраст между 50 и 60 години.
След приключване на дейностите калдъръмът се пренарежда отново, монтира се енергоспестяващо улично осветление, пожарни кранове, парапети и др. Общата инвестицията само във водопроводите, които ще бъдат с обща дължина 8 километра, е над 4 млн. лв и е осигурена от правителството. А в основния ремонт на 38-те улици, тротоари, площадни пространства и други елементи на инфраструктурата, се влагат 8 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“. Ремонтът на въпросната улица е започнал преди няколко дни и се очаква да приключи най-късно до края на септември, уточниха от Община Велико Търново


Александра Димова
27 Август 2018 | 16:29
Тагове: калдаръм, настилка, асфалт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook