Международни признания за децата от ВС „Таланти“
Поредните призови места донесоха във Велико Търново малките певци от Вокално студио „Таланти“ при НЧ „Искра“. Изявените деца на музикалния педагог Венелина Пъневска получиха покани за конкурси в Португалия и Испания откъдето се завърнаха с нови успехи.
С участието си в Международния конкурс за песни на испански език "Абанико" през пролетта Марсел Хаджийски и Рада Георгиева, освен призови награди във възрастовите си групи, получиха и покани да представят Велико Търново и България на сцените на големи международни конкурси в Португалия и Испания.
В началото на месец юли 12-годишния Марсел посети Лорет де мар, където се проведе Международния конкурс за млади таланти "Pop Foundation". На голямата испанска сцена Марсел се е представил с песента на Фреди Меркюри „Тhe show must go on” и с вечния италиански хит „Parla piu piano”, за наградите, които донесе в родното Велико Търново, той се е преборил с повече от 150 талантливи деца от целия свят.
Въпреки крехката си възраст, когато един човек е артист не трябва да се оставя на страха, казва Марсел. Затова и пред голямото предизвикателство той се е изправил без много трудности.
Освен наградите на Марсел, във Вокалното студио на Венелина Пъневска от това лято има и още едно международно признание.
11-годишната Рада Георгиева пребори деца от 14-държави на португалския международен конкурс „Seia” и завоюва престижното 4-то място. Освен наградите, с които се връщат малките таланти, те са събрали и много спомени. По време на пътуванията си децата и техните родители са посетили 10 европейки държави и повече от 20 европейски града, като най-ценен обаче отчитат опита.
Веселина разказва, че трудностите по пътя към успеха не са малко, но отговорността към таланта на децата прави всичко постижимо.
За цялото лято учениците на Венелина Пъневска са донесли пет награди от международни форуми и вече с нетърпение очакват новата учебна година, новите предизвикателства и следващите големи сцени. А от месец октомври ВС „Таланти“ при НЧ „Искра“ ще отвори врати и за нови талантливи деца, които също искат да усетят емоциите от големите международни сцени.


Александра Димова
4 Септември 2018 | 15:42
Тагове: воклано, студио, таланти, награди, конкурси

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook