10% увеличение на заплатите на военнослужещите
Над 5500 души не достигат за попълване на Българската армия. Сержантите са по-малко от офицерите, особено в сухопътните войски. От следващата година ще има 10% увеличение на заплатите на военнослужещите. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов който бе във Велико Търново по случай полагане на военната клетва на новите курсанти.
С тържествен ритуал 155 курсанти от випуск 2023 на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново положиха своята военна клетва.
Ритуалът е първото важно събитие в живота на всеки военнослужещ и символизира предаността, дълга и честта към родината. Новите курсанти целунаха бойното знаме и произнесоха свещените думи „Заклех се“.
Гост на полагането на клетвата на курсантите бе министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той приветства новите курсанти, като подчерта, че няма държава без силна армия, в която гражданите живеят щастливо, спокойно и просперират.
По време на церемонията група военни самолети прелетяха на малка височина и демонстрираха професионални умения. На 11 и 12 октомври бяха обявени дни на отворените врати в университета, като посетителите имаха възможност да видят изложение на военна техника и оръжия.


 
12 Октомври 2018 | 16:51
Тагове: военни, курсанти, клетва, армия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook