Родители искат справедлива присъда за убиеца на сина им
Окръжен съд във В.Търнво постанови 3-години условна присъда и 5-години изпитателен срок за мъж причинил смъртта на двама души. Присъдата не се прие както от Окръжната прокуратура така и от родителите на единия от загиналите при инцидента. Бащата на Красимир изрази чрез медиите своята болка от загубата и разочарованието си от родното правосъдие. Припомняме, че момчето му спаси чрез органите си живота на четири души.
Във фаталния ден 19-годишният Антон пътувал към Горна Оряховица от Лясковец със свой познат. При скорост от 72 км.в ч. момчето не успяло да овладее автомобила и той се качил на тротоара, където помел двамата пешеходци. Двамата издъхват, единият на място, а другият ден след инцидента. Единият от починалите е 20-годишният Красимир. Година след фаталната дата, съда във В.Търнво постановява 3-години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок за извършителя. Почернените роднини на Красимир не искат да приемат присъдата.
Бащата е категоричен, че извиненията на подсъдимия нямат значение за него, защото те не могат да върнат сина му.
За Виктория- Краси е бил най-любящият брат, който много и помагал. Казава, че никога няма да прежали загубата му.
Окръжна прокуратураж протестира присъдата на Окръжен съд – Велико Търново, с която на Антон е признат за виновен за това, че при управление на лек автомобил причинил смърт на две лица, е наложено условно наказание. Прокуратурата е преценила, че присъдата на Окръжен съд – Велико Търново, в частта относно определяне размера на наказанието лишаване от свобода и неговото отлагане на изпълнението, е неправилна и незаконосъобразна. За извършеното престъпление в НК е предвидено наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години.
Окръжна прокуратура излага в протеста си, че определеното наказание не съответства на причинения престъпен резултат - смърт на две лица и средна телесна повреда на трето и иска да се увеличи наложеното наказание на подсъдимия, без прилагане на института на условното осъждане. Евроком Царевец ще продължи да следи случая.


Соня Симеонова
16 Октомври 2018 | 16:45
Тагове: катастрофа, присъда, окръжен съд, справедливост

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook