Настояще и бъдеще за миналото
Експерти дискутират във Велико Търново добри практики за опазване на културно наследство. Форумът се провежда в два дни и се организира от Община Велико Търново, Асоциацията на общини със селища и територии на културно историческо наследство , Областен информационен център – Велико Търново и „Царевград Търнов“
Форумът има за цел представители на общини, музеи, професионални и неправителствени организации, експерти и специалисти в областта на културното наследство, да споделят добри практики за популяризиране на културно наследство, неговото обновяване и опазване, енергийна ефективност в стари сгради, дигитализация на културното наследство и др.
Гост лектори на форума са Жаки Крушон, експерт от Националната френска асоциация „Забележителности и забележителни градове на Франция“ и Светла Шаф, ръководител отдел „Урбанизъм и градоустройство“ – община Дакс, Франция.
Част от форума е изложбата „Настояще и бъдеще за миналото“, която ще бе открита тази вечер в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“. Експозицията включва фотоси от Археологическо лято – предоставени от Исторически музей - Горна Оряховица и пана от Храма на Кибела от Исторически музей - Община Балчик.


Соня Симеонова
18 Октомври 2018 | 15:38
Тагове: култура, наследство, Царевград Търнов

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook