Над 50 бесарабски българи изнасят концерт във Велико Търново
В навечерието на Деня на народните будители група бесарабски българи изнасят патриотичен концерт във Велико Търново. Над 50 наши сънародници от Украйна и Молдова ще радват жителите и гостите на старопрестолния град във вечерните часове тази вечер. Концертът ще е на сцената на емблематичното за българската история Читалище „Надежда - 1869“, началото му е в 18,30 ч., а входът е свободен.
Групата бесарабски българи е на посещение в България, а идеята и желанието за гостуването в Старата столица възникват спонтанно. Организацията на концерта и визитата веднага получават подкрепата на кмета на Велико Търново Даниел Панов, както и на представители на местния бизнес, които организират за тях обиколка на великотърновските забележителности и прожекция на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.
Гостите бяха изненадани от топлото посрещане.
Участие вземат 23 деца на възраст между 13 и 16 години, част от Детска танцова група „Кадънджа“ – с. Кубей, музиканти и танцьори от ансамблите „Български сърца“ /с. Нови Троян/, „Хор на учителите“ /с. Чийший“/ и „Мюзик Драйв“ /Всеукраински център за българска култура, Одеса/ Входът за концерта е свободен.


Соня Симеонова
30 Октомври 2018 | 17:48
Тагове: бесарабски българи, концерт, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook