Младежи от Велико Търново проведоха дискусия под наслов „Накъде отива Европа?“
Младежки дебат под наслов„ На къде отива Европа“ се проведе днес в старата столица. Целта на дискусията е да предостави платформа на младите хора да изразят своите очаквания и виждания, свързани с бъдещото развитие на Европейския съюз.
Дискусията се организира от Бюрото на Европейския парламент в България. Това е четвъртият от серията младежки дебати, имащи за цел да предоставят платформа на младите хора и да бъдат обсъдени предизвикателствата пред ЕС.
В събитието взеха участие членовете на Европейския парламент Ева Майдел, Светослав Малинов както и доц. д-р Иво Инджов, преподавател във ВТУ. Към активност да изразяват мнението си младите хора призова Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.
Как ще се отрази излизането на Великобритания от ЕС, какви приоритети да бъдат заложени в следващия европейски бюджет, какви са рисковете от дезинформацията в европейския контекст са само част от въпросите, които членовете на Европейския парламент повдигнаха.
Едно от посланията, които евродепутатът Ева Майдел каза на младите хора, е че не трябва да се вярва непременно на всяко прочетено, чуто или видяно нещо.
Евродепутатът Светослав Маринов раздели политическите фамилии в Европа не на традиционното разделение, а по друга скала - спрямо визията им към Европейския съюз.
Следващите градове, в които ще се проведат дебати са Варна и Габрово. В началото на 2019-та година резултатите от всички тези срещи ще бъдат обобщени на форум в София.


Вяра Димова
31 Октомври 2018 | 17:24
Тагове: Европа, дискусия, евродепутати

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook