Туроператорска фирма, която провали екскурзия на ученици им върна 11 хиляди лева
Туроператорската фирма, заради която пропадна екскурзия на ученици от Американския колеж до Румъния възстанови парите на учениците. Припомняме ви, че вчера заради дългове на туроператора към фирмата извозвач екскурзията на 60 ученика, 6 преподавателя и родители пропадна.
Ето и фактите: Ученици от Американският колеж плащат на туроператорска фирма 11 хиляди лева за 4 дневна екскурзия до Румъния. В деня на замнаването превозваческата фирма се свързва с училището за да ги уведоми, че екскурзия няма да има. Въпреки това изненаданите учители очакват до последният момент, превозвача да се появи. След проведени разговори на нашият екип с туроператора и превозваческата фирма се оказа, че туроператора дължи пари на превозваче, а ден преди екскурзията управителката Васелиса съобщила на превозвача, че децата се отказват и екскурзията отпада. Усъмнилият се превозвач, се свързва с хотела във Румъния и от там разбира, че освен неговите и парите за хотела също не са пратени, въпреки, че училището се е издължило. Според превозвача, това не е единственият случай на туроператора. При подобен случай се наложило екскурзиянтите да доплащат за хотел и да си плащат отново билетите за връщане. Поради тези причини превозвача се отказал да излага на риск невинни ученици. Ето и коментара на туроператора представляван от Васелиса Вълкова.
Вчера г-а Вълкова обеща да върне парите на учениците и спази обещанието си. Днес парите бяха върнати с необходимите документи. Въпреки това учителите и учениците от колежа останаха крайно разочаровани и са решени повече да не се ползват от услугите на тази фирма.
Дали туроператора или превозваческата фирма казват истината, не е ясно, едно обаче е сигурно, че заради прехвърлянето на отговорности пострадаха единствено-учениците.


Соня Симеонова
1 Ноември 2018 | 13:43
Тагове: екскурзия, туроператор, американски колеж, провал

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook