Усложнена пътна обстановка в страната
Сняг и катастрофи затвориха пътища. Пътната обстановка е усложнена в цялата страна.Най-тежка е ситуацията Видин и Монтана. Там ТИР се обърна и затвори пътя тази сутрин, в различни участъци има и още няколко катастрофи. Ограничено е движението на камиони над 12 тона по направленията от Русе за Бяла, Разград и Силистра.
Снежна покривка обгърна цялата страна и буквално за часове натрупа на места до 25-30 сантиметра.Обстановката в Русенско е усложнена от снеговалежа и силния вятър, чиято скорост е над 50 км/час.Областният управител Галин Григоров обясни, че 23 населени места са без ток, а в други три електрозахранването е частично нарушено. Причината са повредени от мокрия сняг и силния вятър електропровод. Голяма част от пътищата в населените места са почистени до асфалт. Малко по-сложно се оказва обстановката в малките планински населени места. Без ток са селата Стойчевци, Драгомани,  Койчевци и Рашевите в Тревненския балкан,
Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите. Няма данни за бедстващи хора.
Близо 800 машини обработваха пътните настилки през нощта и в сряда сутринта, съобщиха от АПИ. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа, коментираха още от Агенцията .Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.


Соня Симеонова
28 Ноември 2018 | 18:19
Тагове: зима, сняг, път, обстановка, инциденти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook