Катедра „Музика“ във ВТУ отбеляза своя 25-годишен юбилей
С празничен концерт катедра „Музика“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отбеляза своята 25-годишнина от създаването си . Юбилеят бе съпътстван с редица прояви през цялата година, които завършиха с финален концерт. На него взеха участие, преподаватели, бивши възпитаници на висшето учебно заведение и гост-музиканти.
Катедра „Музика“ стартира отбелязването на годишнината си в началото на годината с академична лекция на проф. Марияна Булева. След нея бе проведена творческа среща и концерт на преподавателите от катедрата и приятели. Част от проявите свързани с юбилея бе и Национална конференция на тема “Съвременно музикално обучение и възпитание“. В нея участие взеха преподаватели отВТУ, от музикалната академия „Панчо Владигеров“, от Софийския университет, а така също и докторанти от други университети.
Освен поздравителни адреси, бяха връчени и грамоти и дискове с музика на спечелилите конкурсите за авторска и аранжирана, детска, училищна и народна песен.
В заключителната част на годишнината преподаватели, бивши възпитаници на вуза, ученици както и гост музиканти отправиха своите специални поздрави към хората отдали живата си в обучителна дейност.


Соня Симеонова
29 Ноември 2018 | 18:16
Тагове: ВТУ, музика, концерт, юбилей, музиканти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook