Майка и две дъщери останаха без покрив след пожар в старата част на Велико Търново
Майка и двете ѝ дъщери бяха настанени по спешност в общинско жилище тази сутрин, след като пожар изпепели къщата им в квартал Варуша. Пожарът е избухнал тази сутрин от съседна къща и обхванал четири сгради. За щастие няма пострадали.
Пожарът, избухнал тази сутрин на улица Поборническа обхвана четири къщи. Първоначалните данни сочат, че пламъците тръгват от имот, в който с години наред са струпвани непотребни вещи, гръмва и газова бутилка. По думите на местните, обитателят бил клошар.
Голяма част от къщите на улицата са близо 100-годишни. Допрени са една в друга и са гредоред. Най-сериозно засегната откъм материални щети е съседната къща. Не малко остана притеснението и на останалите съседи.
След разпореждане на кмета на града Даниел Панов, семейството живеещо в най-засегнатата къща - майка с двете и дъщери бе настанено в общинско жилище. Същата помощ е оказана на още двама жители на друг съседен и засегнат имот. Същевременно цялото ръководство на пожарната бе на мястото на инцидента, а за потушаването на огъня се бориха няколко екипа на “Пожарна безопасност“. Три полицейски екипа оказваха съдействие на огнеборците.


Соня Симеонова
11 Декември 2018 | 17:41
Тагове: Велико Търново, пожар, къщи, щети

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook