Доц. Милен Михов: ВМРО няма нищо общо с неизплатените заплати на преподавателите и стипендии на студентите
По повод запора на сметките на ВТУ и неизплатените заплати на преподавателите и стипендиите на студентите, в социалните мрежи бяха публикувани постове, обвиняващи предишния мандат на управлението на Великотърновския университет. Част от тях засягат името на доц. Милен Михов, който бе помощник - ректор в предходното ръководство на ВТУ. Депутатът от ВМРО определи всички нападки към него в социалните мрежи като лъжа.
За сагата на ВТУ бе съобщено снощи в подробен пост на доц. Светлозар Стайков, заместник- декан по учебната част в Православния богословски факултет, в който се твърди, че липсата на аванс на преподавателите се дължи на запорираните сметки на ВУЗ-а, а за тях били виновни бившият ректор, бившият министър на образованието и помощник-ректорът в предходното ръководство на ВТУ доц. Милен Михов.
Михов бе категоричен, че никога не би извършил подобно нещо спрямо студентите и колегите си, с които се познава от 30 години.
Депутатът заяви, че още утре ще поиска от министъра на образованието да го информира разплатени ли са всички средства от бюджета на университета и кога са били направени преводите, за да стане ясно от къде идват проблемите във ВУЗ-а.
Той посочи, че въпреки създалата се ситуация ръководството на висшето училище прави всичко възможно да се осигурят средства от различни пера и до края на годината преподавателите да получат своите заплати, а студентите и докторантите своите стипендии.


Соня Симеонова
17 Декември 2018 | 17:58
Тагове: Милен Михов, ВМРО, ВТУ

« Назад




live


Евроком Царевец

Търсене








Изпрати репортаж







Настройване на цифров приемник


Тайната къща



Предавания



Станете наш почитател във Facebook