2,1 милиона лева получава Велико Търново от правителството за инфраструктура в два квартала и довършване на детска градина
Министерският съвет одобри искането на Община Велико Търново за финансиране на няколко проекта за Старата столица и осигури над 2,1 милиона лева допълнителни средства към бюджета. Сумата ще бъде вложена в инфраструктурата в два квартала и довършване на детска градина.
Недовършените улици в кварталите на Велико Търново „Картала” и „Зона В” ще бъдат доизградени след десетилетия чакане.
Още през новия строителен сезон ще започнат дейностите по довършване и доизграждане на улиците „Александър Бурмов”, „Стоян Михайловски”, „Васил Априлов”, „Петко Тодоров”, „Камен Зидаров” в квартал „Картала”, както и на ул. „Драган Цончев” в кв. „Зона В”.
С инвестициите в инфраструктурата ще бъдат подобрени както транспортното обслужване на хиляди жители на старопрестолния град, така и самата визия на кварталите.
Със средствата ще бъде решен още един проблем - ще бъде довършен новият корпус на детска градина „Здравец”, а последната ще бъде разширена.
Отделно, още близо 1,6 милиона лева са осигурени на Великотърновска Света митрополия за основен ремонт на сградата на епархийската библиотека.


Соня Симеонова
20 Декември 2018 | 18:08
Тагове: правителство, финансиране, инфраструктура, улици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook