Стъпалата отвеждащи към автогара „Юг“ са в окаяно състоянието
Стъпалата, които отвеждат към автогара Юг, сградата на „Сортови семена” и Бюрото по труда, са в окаяно състояние. Някои участъци са толкова изронени, че трудно може да се различи каква точно е настилката, коментираха живущите в района. Ремонтът на тези стъпала и довършителните ремонтни дейности на всички останали ще се извършат най-вероятно тази година, каза началника на отдел Техническа инфраструктура към общината- Цанко Бояджиев.
Стъпалата, които отвеждат към автогара Юг, не са ремонтирани повече от 40 години. Според местните стъпалата изглеждат като изграждани през войната. Притеснени сме как да ходим на работа, тъй като това е единственият ни достъп до града, още по-притеснително е когато падне сняг и стъпалата се заледят коментират жителите на блоковете около стъпалата.
Проблема с общинските стълбища е поставян многократно, каза председателя на Общинския съвет във Старата столица -Венцислав Спиридонов. През 2015г., групата на Общинските съветници от БСП, са внесли предложение да бъдат включени в инвестиционната програма. Тогава предложението е отхвърлено. Червените парламентаристи решили да направят демонстрация като залепят две плочки с цел заостряне на вниманието. През 2016г., по нареждане на кмета Даниел Панов експерти от Дирекция СУТ към Община В.Търново правят обстойно обследване за експлоатационното състояние на всички стълбища на територията на града. Изготвен е анализ и снимков материал. През 2017г., и 2018г., са ремонтирани най-проблемните стълбища, а тези към автогара юг остават на заден план. Те най-вероятно ще бъдат ремонтирани тази година, каза началника на отдел Техническа инфраструктура към общината- Цанко Бояджиев. Той допълни, че предложенията за цялостни и довършителни ремонти на стълбищата в целия град са подготвени и ще бъдат представени на общинските съветници на първата общинска сесия.


Соня Симеонова
3 Януари 2019 | 18:30
Тагове: стъпала, автогара "Юг", опасност, състояние

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook