Регионалната структура на КНСБ във Велико Търново с поредица от благотворителни инициативи
Поредица от благотворителни инициативи подготвя Регионалната структура на КНСБ във Велико Търново. Част от тях са продължение на кампании, започнати в предходни години. Това обяви Иванина Янкова, областен координатор на Конфедерацията. Първата акция е SMS кампанията „Помогни“, която набира средства за деца, чиито родители са загинали при трудова злополука.
В цялата страна се подпомагат 45 деца, като 4 от тях са от Великотърновска област. Две момиченца са сестри и живеят в община Златарица, а останалите са от Велико Търново. Те не са от крайно бедни семейства, но имат нужда от подкрепа. Малчуганите и младежите получават месечна стипендия в размер на 50 лв., до навършване на 18 години.
Други две инициативи, които КНСБ ще реализира, ще са в помощ на децата от Центровете за настаняване от семеен тип във Велико Търново. На 1 март те ще бъдат зарадвани с мартеници и лакомства
През юни за децата специално ще бъде организиран Спортен празник. Освен това членовете на местната структура на Конфедерацията ще набират и пари за купуване на професионална пералня и сушилня за социален Център, където са настанени 13 деца и младежи с увреждания, на възраст до 25 години.


Соня Симеонова
7 Януари 2019 | 16:53
Тагове: КНСБ, кампания, подпомагане, деца, средства

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook