“Планът Макрон“ ще унищожи голяма част от бизнеса в България?
Комисията по транспорт на Европейския парламент подкрепи днес предложението камионите, извършващи товарни превози в ЕС, да се връщат веднъж на три седмици в държавата, където е регистрирана фирмата собственик.Това не е окончателно решение и въпросът предстои да бъде обсъден в пленарната зала на ЕП. Преди началото на заседанието пред Европейският Парламент в Брюксел днес се събраха стотици шофьори от България, Румъния и Полша, които протестираха срещу опитите условията на техния труд да бъдат променени. Как ще се отрази това на бизнеса в България вижте в следващия репортаж.
Иво Табаков е собственик на превозваческа фирма. Близо 70% от направленията на превозите са в Европейският съюз. Според Табаков- „Планът Макрон“, ще се отрази пагубно на бизнеса в България и ще се стигне до масови фалити.
Приемането на закона ще доведе до разпродажба на камиони, от които ще се възползват държави като Армения и Грузия-да закупуват на безценица . Единственият вариант е регистрация в чужбина.
Освен, че имат по-големи разходи голяма част от шофьорите са застрашени от съкращения, защото най-вероятно ще се стигне до освобождаването им.
Ако законът бъде приет превозвачите са готови да протестират и в Брюксел
Въпреки, че днес Комисията по транспорт на Европейския парламент подкрепи предложението, това не е окончателно решение и въпросът предстои да бъде обсъден в пленарната зала на ЕП. Въпросът -“Кога точно ще бъде обсъждането“, остава отворен.


Соня Симеонова
10 Януари 2019 | 16:25
Тагове: Европейски парламент, комисия, превозвачи, камиони, закон, гласуване, решение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook