Кметът на Община Велико Търново иска увеличаване на размера на наградите „Трети март” и „Св. Патриарх Евтимий”
Учител и колектив на годината да получават по 1000 лв., а отличните курсанти – 5 000 евро е предложението на кмета на община В.Търново-инж. Даниел Панов. То е внесено за разглеждане в местния парламент и ще бъде обсъдено на предстоящата общинска сесия. Кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов внася предложение в местния парламент за изменение на Наредбата за символите и наградите. Целта на промените е увеличение на размера на три награди – за „Учител на годината” и „Колектив на годината”, които са в основата на приза „Св. Патриарх Евтимий”, и наградата „Трети март”.
До сега избраните за „Учител на годината” и „Колектив на годината” в системата на предучилищното и училищно образование получаваха грамота, плакет и 500 лв. Предложението на инж. Панов е паричната сума да се увеличи на 1 000 лв.
Левовата равностойност на 5 000 евро да стане наградата „Трети март” е другото предложение на кметът на община Велико Търново. Призът се връчва ежегодно на специализант отличник от НВУ „Васил Левски”, като досега беше в размер на 3 000 евро. Традиционно Общината удостоява и един студент от ВТУ с Академична награда от 5 000 евро, като с промяната ще се постигне синхронизация между двете награди. Средствата се дават на заслужили възпитаници за тяхната бъдеща реализация.


Соня Симеонова
22 Януари 2019 | 16:49
Тагове: награди, увеличаване, Трети март, Св. Патриарх Евтимий

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook