Нелоялна конкуренция вдига изкуствено цените на имотите във В. Търново?
Нелегални брокери обикалят във В. Търново и се представят за представители на големи компании. Подвеждат купувачите на имоти и печелят за кратко време, лесни пари, каза Милен Ангелов-мениджър на брокерска компания. Заради нелоялната конкуренция имотите във В. Търново държат едни от най-високите цени на пазара.
Сред най-сериозните проблеми в брокерският бизнес е нелоялната конкуренция и сивата практика. На застрахователния пазар съществуват посредници, които нямат лиценз за застрахователен брокер, съответно не подлежат на контрол и предлагат услуги със съмнително качество. Често клиентите, подлъгани от ниската цена или допълнителни бонуси се оказват без покритие и застрахователна защита с полици, издадени чрез посредничество на нелицензирани и съответно на некомпетентни посредници, коментира мениджърът Милен Ангелов
Влошаването на репутацията и уронването на престижа на професията са именно резултат от недоволството на пострадали от подобни фирми.
Недостатъчната информираност относно дейността на брокерите, техните услуги и необходимостта клиентите да се възползват от професионални съвети преди да сключат договор са причините те да бъдат подведени.
Заради все още ниските ипотечни лихви цените растат с дни, сделките стават на все-по високи нива. Интерес има и в двата сегмента - луксозния имот и най-евтиния, каза Пламена Димова - мениджър във брокерска фирма.
Въпреки проблема с паркирането и презастрояването, цените гонят високи нива. Най-висока е цената на луксозните и дизайнерските апартаменти и къщи, които се търсят и най-много. Най-скъпо се продават имотите в кварталите „Картала“, „Акация“ и „Зона В“. Те трябва да са с гледка и варианти за паркиране. Така на глед луксозни имоти , но без паркоместа се продават на безценица, в сравнение с недовършени жилища, но притежаващи тези удобства.


Соня Симеонова
6 Февруари 2019 | 18:04
Тагове: имоти, брокери, нелоялна конкуренция, услуги

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook