Отбелязваме 146 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски
С тържествен ритуал Велико Търново отбеляза 146-та годишнина от обесването на Васил Левски. Десетки великотърновци се събраха пред паметника на Апостола, за да преклонят глава пред делото му. По традиция бяха поднесени венци и цветя и отслужена заупокойна молитва.
Програмата започна с представянето на литературно-музикалната композиция „Историята помни“, която бе изпълнена от Виктория и Александра Маринови и Милен Николов- членове на клуб „Млад възрожденец“. Автор на текста е Стефка Петрова, актриса от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.
Програмата последва със слово на Венцислав Спирдонов, член на Общински комитет „Васил Левски“ и председател на Великотърновски общински съвет. В него той подчерта, че заветите на Апостола, неговата идеология са недооценено национално богатство.
Заупокойна молитва отслужи Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий. Честването на годишнината завърши с военен ритуал за полагане на венци и цветя на признателност и Химна на Република България.


Вяра Димова
18 Февруари 2019 | 19:11
Тагове: Васил Левски, годишнина, програма

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook