От 50 стотинки до 10 лева за мартеница тази година
И тази година, няколко дни преди настъпването на Баба Марта, търговците изваждат сергиите и подготвят разнообразие от мартеници за всеки вкус. Как варират цените и какви са тенденциите вижте в следващия репортаж.
Сергиите в центъра на града вече предлагат голяма разнообразие както познатите ни мартеници, така и по нетрадиционни варианти.
Великотърновката Маргарита вече 28 години изработва и продава мартеници в центъра на града. Самата тя споделя, че както всяко начало и нейното е било трудно.
Още от есента търговците започват подготовката за Баба Марта. Маргарита споделя, че най-търсени от българите си остават традиционните мартеници - плетен бял и червен конец, без излишни неща по тях или традиционните вечно вървящи ръка за ръка Пижо и Пенда, но опита й показва, че разнообразието от артикули привлича погледите на хората.
Шевици, интересни мъниста и жива вълна са сред тенденциите при мартениците тази година. Някои от тях са изработени в Китай, но има и търговци, като Маргарита, които спазват народните обичаи и сами плетат мартеничките, които продават.
Мартениците тази година са на цена от 50 стотинки до около 10 лв. И въпреки голямото разнообразие хората чакат последния момент за пазаруване, споделят търговците.


Вяра Димова
19 Февруари 2019 | 16:25
Тагове: мартеници, март, цена, Баба Марта

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook